Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης σας εύχεται καλή εξεταστική ! ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ !-------------------------------------Έλα και ΕΣΥ...στη μεγάλη και δημοκρατική Παράταξη...στη δυναμικότερη ομάδα...στην ειλικρινή και αληθινά καθάρια φοιτητική φωνή...στη Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!


Η νεολαία σήμερα αντιμετωπίζει ουσιαστικές προκλήσεις, τόσο στο συλλογικό και εθνικό επίπεδο, όσο και στο προσωπικό επίπεδο. Είναι σίγουρο το γεγονός ότι ως νέοι επιστήμονες, μετά την αποφοίτησή μας από το Πανεπιστήμιο, αναγκαζόμαστε πλέον να εισέλθουμε στην αγορά εργασίας με επαχθείς όρους εργοδότησης, με συχνή ενασχόληση σε τομείς άσχετους με το αντικείμενο σπουδών μας ή και πολλές φορές οδηγούμαστε σε λύσεις υποαπασχόλησης. Ταυτόχρονα, δεν είναι αμελητέο γεγονός ότι ο δείκτης ανεργίας καλπάζει ανοδικά δημιουργώντας ολοένα και περισσότερες κοινωνικές αντιξοότητες σχετικά με το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Το κυριότερο πρόβλημα που απασχολεί τους νέους σήμερα είναι το ερώτημα « Που να βρω δουλεία;», η απαισιοδοξία που δια-κατέχει τους νέους που βγαίνουν στην αγορά προς αναζήτηση εργασίας δυστυχώς δεν είναι αβάσιμη. Αποτελεί δυσάρεστο γεγονός ότι ένας στους τέσσερις νέους που αναζητά εργασία δεν βρίσκει, και βλέπει τα όνειρα του να στοιβάζονται στα ράφια μαζί με αυτά των χιλιάδων άλλων που αναζητούν εργασία. Δυστυχώς εκείνο που παρατηρούμε καθημερινά από τους κυβερνώντες είναι μια πρωτόγνωρη ευθυνοφοβία και μια ακόμη πιο τρομακτική έλλειψη βούλησης για ανάληψη μέτρων και δραστικών αλλαγών.

Για την Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι πρώτιστος στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας, ζητούμε επιτακτικά από τους αρμοδίους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθηνές τους και να βρουν το θάρρος να πάρουν δραστικά μέτρα μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η καταπολέμηση της ανεργίας περνά μέσα από την ανάπτυξη και από την ενθάρρυνση των επενδύσεων. Η λύση στο πρόβλημα είναι ξεκάθαρη, είναι το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας.

Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αρνείται να μπει στη λογική του στρουθοκαμηλισμού και δεσμεύεται να κοιτάξει κατάματα το πρόβλημα, να προτείνει ουσιαστικές λύσεις έχοντας σαν πρώτιστο μέλημα το συμφέρων των σημερινών φοιτητών, των αυριανών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.