Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης σας εύχεται καλή εξεταστική ! ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ !-------------------------------------Έλα και ΕΣΥ...στη μεγάλη και δημοκρατική Παράταξη...στη δυναμικότερη ομάδα...στην ειλικρινή και αληθινά καθάρια φοιτητική φωνή...στη Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Κ.Θ. 2012


Το τριήμερο 12-15/12 η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Θεσσαλονίκης καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους και της επί τριάντα οκτώ και πλέον χρόνια συνεχιζόμενης κατοχής της πατρίδας μας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εκδηλώσεις κινήθηκαν σε απόλυτα πολιτισμένα πλαίσια μακριά από ακρότητες και φανατισμούς με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένα ανεπιθύμητο δυσάρεστο γεγονός, που θα αμαύρωνε τις εκδηλώσεις του συλλόγου και θα αλλοίωνε το νόημα τους.
Ως εκ τούτου οφείλουμε να συγχαρούμε τις ηγεσίες των παρατάξεων που συμμετείχαν στις αντικατοχικές. Κυρίως όμως νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συμφοιτητές μας που έδωσαν βροντερό το παρόν τους δείχνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ότι η φοιτητιώσα νεολαία της Κύπρου δεν συμβιβάζεται με την κατοχή και το ψευδοκράτος, ότι δεν ξεχνά και αγωνίζεται με μόνο στόχο τον λυτρωμό της μαρτυρικής μας πατρίδας, που θα έρθει μέσα από μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Σε αυτό το σημείο επιθυμούμε να κακίσουμε την στάση της  παράταξης της ΠΕΟΦ,  που δεν σεβάστηκαν την δημοκρατική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ επιλέγοντας τον εύκολο αλλά όχι υπεύθυνο δρόμο της αποχής από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του συλλόγου μας, επιχειρώντας έτσι να διχάσουν και να διασπάσουν το φοιτητικό κίνημα. Η προσπάθειά τους να διασπάσουν  το φοιτητικό κίνημα, υποκινούμενοι από τις μικροπαραταξιακές τους βλέψεις, όχι μόνο δεν καρποφόρησε αλλά και καταδικάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών συμφοιτητών μας.
  Δεν μπορεί φυσικά  να μας αφήσει απροβλημάτιστους η απόφαση της  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ που αγνόησε την απόφαση του συλλόγου και άνοιξε τραπεζάκι ξεχωριστά από τον σύλλογο μας. Άξιο απορίας αποτελεί και το γεγονός ότι ενώ συμφώνησαν να διανέμουν φυλλάδια για την καταδίκη του ψευδοκράτους , παρόλα αυτά άλλαξαν γνώμη  τελευταία στιγμή ισχυριζόμενοι ότι το περιεχόμενο των φυλλαδίων δεν τους εκφράζει. Δεν διάβασαν το πλαίσιο; Πέρσι δεν ήταν τα ίδια φυλλάδια με το ίδιο περιεχόμενο; Τόσο ασήμαντος είναι ο αντικατοχικός μας αγώνας που τελευταία στιγμή διάβασαν το πλαίσιο; Η επικίνδυνη και αποσχιστική στάση τους δεν σταμάτα εδώ. Αποκάλεσαν τις προσπάθειες μας για ενότητα και ομοψυχία σε ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα ως εθνικιστικό πανηγύρι ,χωρίζοντας το σύλλογο σε στρατόπεδα αφού αγνόησαν με τον πλέον αισχρουργηματικό τρόπο τις ενέργειες του συλλόγου. Επίσης  λυπηρό μπορεί  να χαρακτηριστεί  ότι τα στελέχη της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης δεν φώναζαν όλα τα συνθήματα αλλά εξ’ επιλογής, αποφεύγοντας να φωνάξουν συνθήματα όπως ΚΥΠΡΟΣ ΘΡΑΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ  ,Ο ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ Ο ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝΕ και όποια άλλα συνθήματα που αναφέρονται στην Ελληνική μας Ιστορία. Η κυβερνητική παράταξη δεν δίστασε να καλέσει και τους φοιτητές να μην φωνάξουν τα συνθήματα προωθώντας τα ιδεολογικά τους συμφέροντα υπομονεύοντας τον σύλλογο.
 Τέλος θέλουμε να τονίσουμε ότι για την Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  ο αντικατοχικός αγώνας δεν περιορίζεται και δεν σταματά με την λήξη των καθιερωμένων πλέον ετήσιων εκδηλώσεων. Αντιθέτως θα πρέπει για όλους μας ο αγώνας ενάντια στο ψευδοκράτος και την κατοχή να είναι τρόπος ζωής, διαφυλάσσοντας έτσι το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού στην γη των προγόνων του. Ένας αγώνας που δεν θα σταματήσει μέχρι την τελική δικαίωση της μαρτυρικής μας πατρίδα.

ΕΞΩ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.