Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης σας εύχεται καλή εξεταστική ! ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ !-------------------------------------Έλα και ΕΣΥ...στη μεγάλη και δημοκρατική Παράταξη...στη δυναμικότερη ομάδα...στην ειλικρινή και αληθινά καθάρια φοιτητική φωνή...στη Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου σχετικά με τις κινητοποιήσεις για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"


Ως Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Θεσσαλονίκης αποτελούμε εκείνη την υπεύθυνη δύναμη που με σύνεση και αποφασιστικότητα στηρίξαμε και θα στηρίζουμε όλες τις ενέργειες προς αναβάθμιση και βελτίωση του επιπέδου των σπουδαστικών ιδρυμάτων.  Εκφράζουμε την υποστήριξη προς τον σωστό εξ ορθολογισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα εκφράζουμε και την έντονη διαφωνία μας σε διάφορες πτυχές του σχεδίου αλλά και τις ανησυχίες που προκύπτουν από την άμεση εφαρμογή του, αφού κατά γενική παραδοχή στο σχέδιο εμπεριέχονται λάθη που οδηγούν σε όξυνση προβλημάτων, παρά στην άμβλυση τους. Ως υπεύθυνη παράταξη τασσόμαστε στο πλευρό των συμφοιτητών μας και δηλώνουμε παρόν στον αγώνα τους για επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από τον εν λόγο σχέδιο.

Σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους, ως νέοι οφείλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι και κατηγορηματικοί, διεκδικητικοί και λογικοί, ιδεολόγοι αλλά και ρεαλιστές.  Η στείρα κριτική και εκ των προτέρων απόρριψη επί του συνόλου του σχεδίου αποτελεί ανεύθυνη στάση, πρόχειρη εκτίμηση των δεδομένων της εποχής μας και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.  Ως Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ουδέποτε προσφύγαμε σε αόριστες δογματικές απορρίψεις, ή στηρίξεις, ούτε και πρόκειται να το πράξουμε τώρα για χάριν εντυπωσιασμού, αυτές είναι τακτικές ανώφελες, ανεύθυνες που μόνο να οπισθοδρομ ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ττε κγκήη οποία θα τε΄ντισμοήσουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα  μπορούν να πετύχουν και να επιφέρουν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.  Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή προς όλους τους συμφοιτητές μας, τούτες οι ώρες απαιτούν ενότητα και νηφαλιότητα.

Δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη η στάση της φοιτητικής παράταξης του Ακελ που ακόμα και σε αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές που περνά το φοιτητικό κίνημα επιλέγει τον δρόμο της διάσπασης και των μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων. Αντί να επιλέξει τον δρόμο της υπευθυνότητας επιμένει να χωρίζει τους φοιτητές σε αριστερούς και δεξιούς, σε Πρωτοπόρους και μη, επιμένει να τους χρωματίζει. Εμφανίζονται έτοιμοι να θυσιάσουν τον αγώνα των συμφοιτητών μας για χάρη των μικροκομματικών τους συμφερόντων ενόψει προεδρικών εκλογών. Είναι αδιανόητο για εμάς ,την στιγμή που σύσσωμη η κοινότητα του ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό  δημιουργώντας μαζί ένα κοινό μέτωπο ανεξάρτητος παρατάξεων λειτουργώντας  ως ένα, κάποιοι να προσπαθούν να καπηλευτούν και να καπελώσουν αυτών των αγώνα με παραταξιακά σύμβολα και σημαίες διασπώντας τους Ελληνοκυπρίους φοιτητές  στα δύο. Είναι πραγματικό θλιβερό  , νέοι άνθρωποι, υγιείς σκεπτόμενοι εν έτη 2013  να προσπαθούν να προωθήσουν αλλότρια συμφέροντα σε βάρος των συμφοιτητών μας.

Ως Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία δηλώνουμε πιστοί στο πλευρό του φοιτητή, έτοιμοι να δώσουμε ένα   κοινό αγώνα με όλους ανεξαρτήτως καταβολών, διεκδικώντας τα κεκτημένα  των συμφοιτητών μας μακριά από παραταξιακές σκοπιμότητες. Ως εκ τούτου καλούμε τις υπόλοιπες κυπριακές παρατάξεις σε ένα κοινό αγώνα συμπόρευσης με τους Ελλαδιτες συμφοιτητές μας του ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.