Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης σας εύχεται καλή εξεταστική ! ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ !-------------------------------------Έλα και ΕΣΥ...στη μεγάλη και δημοκρατική Παράταξη...στη δυναμικότερη ομάδα...στην ειλικρινή και αληθινά καθάρια φοιτητική φωνή...στη Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΑΝΕΡΓΙΑ: ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ


Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θεωρεί ότι η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η οικονομία βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν. Οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν αναιμικοί. Η ανεργία είναι σε πρωτόγνωρα επίπεδα, πλήττοντας κυρίως τη νέα γενιά. Η ακρίβεια υπονομεύει το εισόδημα των Κυπρίων. Τα κοινωνικά προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Οι Κύπριοι πολίτες νοιώθουν πρωτοφανή ανασφάλεια και αγωνιούν για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Η νεολαία σήμερα αντιμετωπίζει ουσιαστικές προκλήσεις, τόσο στο συλλογικό και εθνικό επίπεδο, όσο και στο προσωπικό επίπεδο. Είναι σίγουρο το γεγονός ότι ως νέοι επιστήμονες, μετά την αποφοίτησή μας από το Πανεπιστήμιο, αναγκαζόμαστε πλέον να εισέλθουμε στην αγορά εργασίας με επαχθείς όρους εργοδότησης, με συχνή ενασχόληση σε τομείς άσχετους με το αντικείμενο σπουδών μας ή και πολλές φορές οδηγούμαστε σε λύσεις υποαπασχόλησης. Ταυτόχρονα, δεν είναι αμελητέο γεγονός ότι ο δείκτης ανεργίας καλπάζει ανοδικά δημιουργώντας ολοένα και περισσότερες κοινωνικές αντιξοότητες σχετικά με το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης.
Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θεωρεί αδικαιολόγητη την ανικανότητα της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια να χειριστεί σε καιρούς χαλεπούς, την οικονομία της χώρας μας. Ας θυμηθούμε την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για ανάκαμψη της οικονομίας όταν ακόμα οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν θετικοί.
Την ημέρα που το μικρό μας νησί αναλάμβανε τα ηνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός οικονομικών βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά και αφού το πάθημα δεν μας έγινε μάθημα ένα μήνα αργότερα ναυάγησε η κινεζική επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας ύψους 600 εκ., ενώ οι σκιές γύρω από την εμπλοκή κρατικών αξιωματούχων βαραίνουν το Προεδρικό. Ενώ ακόμη η επένδυση της Triple Five και η επένδυση του Κατάρ οδηγούνται και αυτές σε ναυάγιο.
Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ κρίνει ότι οι συγκεκριμένες επενδύσεις θα μείωναν αισθητά την αυξημένη τάση ανεργίας στους νέους και θα έδιναν μια ευκαιρία εργοδότησης στους νέους επιστήμονες του τόπου μας. Ενώ, επίσης θα βελτιωνόταν η οικονομία όπως και η αξιοπιστία της Κύπρου στους ξένους επενδυτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.