Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης σας εύχεται καλή εξεταστική ! ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ !-------------------------------------Έλα και ΕΣΥ...στη μεγάλη και δημοκρατική Παράταξη...στη δυναμικότερη ομάδα...στην ειλικρινή και αληθινά καθάρια φοιτητική φωνή...στη Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Προοδευτική - ΠΕΟΦ συμμαχούν εις βάρος σου!!


Για ακόμα μια φορά η Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει πράξεις και συμπεριφορές οι οποίες προσβάλλουν την ιστορία του συλλόγου μας, πλήττωντας ταυτόχρονα, ανεπανώθρωτα την Δημοκρατία μας.

Συγκεκριμένα, στην χθεσινή συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής, η κομμουνιστική και αυτοαποκαλούμενη δημοκρατική παράταξη Προοδευτική, έχοντας στο πλάι της την ΠΕΟΦ πρότεινε την μείωση της διάρκειας της εκλογικής διαδικασίας από 12 σε 9 ώρες. Με την στήριξη των δύο παρατάξεων η πρόταση εγκρίθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή.

Ως Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θεωρούμε την απόφαση αυτή κτύπημα στην Δημοκρατία μας, την οποία όλοι οφείλουμε να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού. Η όποια μείωση των ωρών της διαδικασίας στερεί αυτομάτως το δικαίωμα σε μερίδα συμφοιτητών μας να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν. Σε αυτό το σημείο, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που μπορεί να εξυπηρετεί η πρόταση της Προοδευτικής.
Για ποιό λόγο με τόση μανία επιδιώκουν να αφήσουν τους συμφοιτητές μακρυά από τις κάλπες; Μήπως φοβούνται την ετυμηγορία του φοιτητικού  κινήματος της πόλης μας; Μήπως το γεγονός ότι, το φοιτητικό κίνημα της Θεσσαλονικής, τους γυρίζει την πλάτη εδώ και δεκατετίες έχει φέρει τον έμμισθο κομμουνιστικό μηχανισμό σε κατάσταση απελπισίας; Μήπως το ότι η Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αποτελεί πλέον την μοναδική επιλογή των συμφοιτητών μας τους προκαλεί έντονα συναισθήματα φόβου;

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ειχειρήματα που προέταξε η Προοδευτική για να δικαιολογήσει την στάση της, στα δικά μας αυτιά ακούγονται επιοικώς γελόια. Είναι για εμάς ανήκουστο να επικαλούνται την ταλαιπωρία των στελεχών της παράταξης τους και των μελών της εφορευτικής επιτροπής, εάν η διαδικασία διαρκέσει 12 ώρες. Η Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ξεκαθαρίζει ότι τα στελέχη της είναι έτοιμα να υποστούν όποιαδήποτε προσωπική ταλαιπωρία, με στόχο να εξυπηρετήσουν τους φοιτητές της πόλης μας που επιθυμούν να ασκήσουν το  εκλογικό τους δικαίωμα. Εξάλλου ο κάθε ένας που αποφασίζει να εμπλακεί στα κοινά, το κάνει κατ’ επιλογή και όχι καθ’ υπόδειξη (αυτό ισχύει για την δική μας παράταξη τουλάχιστον).

Πέραν όμως του γεγονότος ότι η εν λόγω απόφαση ζημιώνει την δημοκρατία μας, αποτελεί και ασέλγια πάνω στο καταστατικό της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ, το οποίο καθορίζει ρητά ότι η ελογική διαδικασία διαρκεί από τις 8:00πμ εώς τις 8:00μμ. 

Μετά και από νομική γνωμάτευση επιβεβαιώθηκε ότι η Εφορευτική Επιτροπή δεν έχει κανένα δικαίωμα να αλλοιώνει πρόνειες του καταστατικου. Ως εκ τούτου οι κατά τα άλλα «καθαροί» και «άμεμπτοι» φίλοι της Προοδευτικής λειτούργησαν αντικαταστατικά, αυθαίρετα και παράνομα. Κάτι το οποίο μάλιστα σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκαν. Αντιθέτως επικαλέστικαν —Άκουσων Άκουσων— παλαιότερες παραβιάσεις του καταστατικού!! Δηλαδή αφού έκλεψα μια ας κλέψω ακόμα μια. Είναι πράγματι άξιο απορίας. Υπάρχει έστω και ένας ελεύθερα σκεπτόμενος συμφοιτητής μας που να θεωρεί την συμπεριφορά αυτή σοβαρή και υπεύθυνη; Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλες οι παρατάξεις οφείλουν να σέβονται και να τηρούν το καταστατικό του συλλόγου μας, αφού όλοι είμαστε δεσμευμένοι απέναντι του.  Να τονίσουμε ακόμα ότι με την απόφαση αυτή οι εκλογές της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ βρίσκονται στον αέρα αφού οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει ένσταση κατά του κύρρους των εκλογών απο την στιγμή που η συμφωνημένη διαδικασία είναι αντικαταστατική.

Θέλουμε να καταστίσουμε ξεκάθαρο ότι η Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα συμπεριφερθεί για μια ακόμα μια φορά όπως αρμόζει στο μέγεθος και την ιστορία της. Δηλώνουμε με τον πιο έντονο τρόπο ότι θα δώσουμε το άπαν των δυνάμεων μας έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία να κυλίσει ομαλά. Επιθυμούμε ωστόσο να τονίσουμε ότι δεν θα ανεχθούμε επανάληψη παρόμοιων γεγονότων τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις δημοκρατικές διαδικασίες του συλλόγου μας.

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να απεφθυνθούμε σε κάθε Ελληνοκύπριο, υγιή σκεπτόμενο, συμφοιτητή μας. Μοναδικά όπλα της Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ υπήρξαν πάντοντε οι θέσεις και τα επιχειρήματα μας. Η συνείδηση και η εντιμότητα μας. Αυτός είναι άλλοστε ο λόγος που το φοιτητικό κίνημα της Θεσσαλονίκης διατηρεί την παράταξη μας στην κορυφή για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι αυτό ενόχλησε κάποιους με αποτέλεσμα να επιστρατεύσουν γκεμπελικές—δικτατορικές μεθόδους για να μας πλήξουν. Ξέχασαν όμως ότι η Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι πολύ μεγάλη για να πονέσει.
Το Σάββατο εσύ θα δώσεις τις απαντήσεις!
Το Σάββατο εσύ θα στείλεις τα μηνύματα σε όλες τις κατευθύνσεις!
Το Σάββατο...
ΤΟΛΜΑΜΕ—ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ—ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ!
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!
ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Φ.Ε.Κ.Θ: ΣΑΒΒΑΤΟ 6/4 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 7 ΔΕΘ
ΩΡΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ: 8:00—17:00
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
 1)ταυτότητα ή διαβατήριο ή εκλογικό βιβλιάριο
ΑΕΙ—ΤΕΙ– ΠΑΜΑΚ– ΣΣΑΣ
2) Βιβλιάριο Σπουδών ή Βεβαίωση σπουδών με αριθμό πρωτοκόλλου.
3)Πάσο ή Απλή Βεβαίωση Σπουδών
ΓΙΑ ΙΕΚ:1) Βεβαίωση Σπουδών
            2) Αποδειξεις πάνω που 600

2)Πρωτότυπες αποδείξεις μέχρι  600




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.