Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης σας εύχεται καλή εξεταστική ! ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ !-------------------------------------Έλα και ΕΣΥ...στη μεγάλη και δημοκρατική Παράταξη...στη δυναμικότερη ομάδα...στην ειλικρινή και αληθινά καθάρια φοιτητική φωνή...στη Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου σχετικά με της εξελίξεις για την οικονομία της Κύπρου


Οι στιγμές που περνά η πατρίδα μας είναι ιδιαίτερα  κρίσιμες και δύσκολες για το μέλλον μας ,αλλά και το μέλλον  των επόμενων γενεών. Οι αποφάσεις που παίρνονται αφορούν όλους μας και ως υπεύθυνη παράταξη οφείλουμε να τοποθετηθούμε επί του θέματος.
Το κυπριακό κράτος βρίσκεται εκτός αγορών εδώ και δύο χρόνια, αλλά και η ανεπάρκεια ρευστότητας των κυπριακών τραπεζών μετά από καταστροφικές αποφάσεις και χειρισμούς του Eurogroup της 26ης Οκτωβρίου 2011 και της διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας, καλούν για άμεσους χειρισμούς.

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις οδήγησαν την κυπριακή ηγεσία στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου για παροχή οικονομικής βοήθειας της Κύπρου από την Ευρωζώνη, με τη σύναψη δανειακής σύμβασης επί του κυπριακού μνημονίου. Οι χώρες της Ευρωζώνης κράτησαν μια αρνητική στάση απέναντι στην Κύπρο, θέτοντας την οικονομία μας εν αμφιβόλω. Η τελική απόφαση του Eurogroup, έδειξε ως η Ευρωζώνη να είναι εκκωφαντικά άτολμη στο να προστατέψει το ίδιο της το νόμισμα. Είναι καταφανώς μια απόφαση που αντηχεί τις μαχητικές ιαχές του οικονομικού πολέμου μεταξύ χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου και Βορρά, καθώς και της Ρωσίας. Όχι μόνο η συγκεκριμένη, αλόγιστη και ακατανόητη απόφαση του Eurogroup στοχοποιεί τους Κύπριους καταθέτες (μια παγκόσμια πρωτοτυπία) αλλά και πλήττει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία μας προς τους ξένους καταθέτες.  Την ίδια στιγμή οι “εταίροι” σφύριζαν αδιάφορα όταν ερωτούνται αν θα μας στηρίξουν την επομένη της τυχόν εφαρμογής αυτού του επαίσχυντου μέτρου, αφού είναι δεδομένη η εκροή ξένων καταθέσεων, γεγονός που καθιστά σχεδόν βέβαια την εκ νέου ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μας.

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που οραματιστήκαμε, δεν είναι αυτή η Ευρωπαϊκή οικογένεια που συμμετείχαμε ενεργά, παρά μάλλον μια σκευωρία που στοχοποιεί την μικρή για εκείνους Κύπρο καθιστώντας την πείραμα προς διερεύνηση.  Το πείραμα των τροικανών όμως απ’ ότι φάνηκε τους μόλυνε, η πτώση των Ευρωπαϊκών αγορών αποδεικνύει  έμπρακτα την συστημικότητα της Κυπριακής οικονομικής κρίσης , βάζοντας τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου  ακόμα και τα διεθνή ΜΜΕ αδυνατώντας  να κατανοήσουν τη λογική μιας τέτοιας απόφασης η οποία ενδεχομένως να βάζει ολόκληρη την Ευρωζώνη σε νέες περιπέτειες.

Δεν είναι μόνο η οικονομική εξαθλίωση, είναι και το πλήγμα της αξιοπιστίας της πατρίδας μας που διακινδυνεύονται. Κυρίως  όμως αυτό που οφείλει να μας προβληματίσει είναι η ενότητα που αδυνατούμε να έχουμε. Γιατί αν είμαστε ενωμένοι, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει, το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, μπορούμε να το αποδείξουμε και τώρα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΞΙΕΣ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ, τούτη τη δύσκολη ώρα οφείλουμε να αποδείξουμε σε ΟΛΟΥΣ ότι η μικρή Κύπρος έχει σθένος. Είναι αδιανόητο οι Ισπανοί ενωμένοι να συμπαραστέκονται στην πατρίδα μας κι εμείς να αναλωνόμαστε σε μικροκομματικά πυροτεχνήματα. Σήμερα κανείς μας δεν είναι δεξιός, αριστερός, κεντρώος, ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ.

Τα κόμματα αποτελούν θεσμό της δημοκρατίας και οι εκλελεγμένοι βουλευτές καλούνται να μεταφέρουν και να εκτελούν τις εντολές του λαού ο οποίος τους εξέλεξε. Η βουλή χθες αποφάσισε την απόρριψη του τροικανού νομοσχεδίου που τέθηκε ενώπιον μας εκβιαστικά το περασμένο Σάββατο από το Eurogroup και είναι απολύτως σεβαστή. Οι διπλωματική χειρισμοί της Κυβέρνησης απέναντι σε αυτή την αιφνίδια “οικονομική επίθεση” μας έχουν εξαγοράσει χρόνο, χρόνο πολύτιμο για να εξεταστούν τυχόν εναλλακτικές διέξοδοι.  Το κλείσιμο των τραπεζών αποτέλεσε ελιγμό από την πλευρά μας , ο οποίος απέδειξε ότι η οικονομική ύφεση της πατρίδας μας είναι συστημική.  Καλούμε λοιπόν και εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση  όπως  εξετάσει  όλες τις εναλλακτικές διεξόδους που έχουμε μπροστά μας οδηγώντας ξανά τον τόπο στην ευημερία.

"Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα." (Ν. Καζαντζάκης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.