Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης σας εύχεται καλή εξεταστική ! ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ !-------------------------------------Έλα και ΕΣΥ...στη μεγάλη και δημοκρατική Παράταξη...στη δυναμικότερη ομάδα...στην ειλικρινή και αληθινά καθάρια φοιτητική φωνή...στη Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δυσαρέσκεια και προβληματισμός για τις δηλώσεις του γ.γ. του ΑΚΕΛ περί εξόδου από το ευρώ


Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και το βαθύ προβληματισμό της, όσον αφορά της δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού περί ενδεχόμενης εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη. Η διαχρονικά ασυνεπής στάση τόσο του ιδίου, όσο και του κόμματος του στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκαλούν εντύπωση. Αφού απολογήθηκαν έστω και ετεροχρονισμένα για την άρνηση τους για ένταξη της Κύπρου στο ευρώ, επανέρχονται σήμερα για να φορτώσουν τη δική τους ανικανότητα, για τη μη έγκαιρη λήψη διαρθρωτικών μέτρων, στο ευρώ.

Η εγκληματική και κοντόφθαλμη μικροκομματική πολιτική των κυβερνώντων βύθισε το καράβι της οικονομίας, αλλά αυτό από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετό. Ούτε και την υστάτη παρουσιάζονται διατεθειμένοι να ασκήσουν επιτέλους εθνική πολιτική ανασυγκρότησης και σωτηρίας. Αντί λοιπόν να διαπραγματευόμαστε, με τους δανειστές που εμείς φωνάξαμε, τους κατακεραυνώνουμε καθημερινά, και ολοκληρώνοντας την ολέθρια πολιτική της καταστροφής που ακολουθούν, άφησαν ως κύκνειο άσμα την περίπτωση εξόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας από το ευρώ, να πλανάται στον αέρα.
Όταν οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων κάνουν λόγο για υποτίμηση του κυπριακού νομίσματος, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μέχρι και 50 %, σε μια οικονομία που εισάγει περίπου το 90% των προϊόντων της, χωρίς αναχρηματοδότηση του χρέους και χωρίς πρόθυμους δανειστές, είναι ξεκάθαρο προς το που θα βαδίσουμε. Σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που η Κύπρος προεδρεύει του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, κάποιοι αποφάσισαν να αφαιρέσουν και το τελευταίο δίκτυ ασφάλειας για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

 Οι χιλιάδες των νέων ανέργων, αλλά και οι άλλες τόσες αυτών που καθημερινά βλέπουν τα όνειρα τους να γκρεμίζονται, υπαγορεύουν στην πολιτική μας ηγεσία το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει. Δρόμος που δεν είναι άλλος από αυτόν της σύνεσης και του πραγματισμού, της αποφυγής των άκρων και του λαϊκισμού. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στην επί της ουσίας αντιμετώπιση της κρίσης, πέραν από δογματικές προκαταλήψεις του χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.